Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Καιρος Οκτωβριου 2010.Ψυχρες και βροχουλες 2

Συνεχιζεται το φθινοπωρο στη χωρα μας.Ο αντικυκλωνας παραμενει σταθερος στη βορεια και δυτικη Ευρωπη.Αυτο εχει ως συνεπεια συνεχη ροη κρυου αερα προς το μερος μας και ταυτοχρονα χαμηλα απ τη Μεσογειο να παρευλανουν προς ανατολικα περνωντας απ τη χωρα μας.Τις αμεσως επομενες μερες η θερμοκρασια θα σημειωσει πτωση.
Τα καλοκαιρινα μαζευτηκαν δια παντος (ελπιζουμε ολοι) και πλεον ο καιρος ειναι περιπου εναν μηνα μπροστα.Δηλαδη θυμιζει πιο πολυ μεσα Νοεμβριου παρα μεσα Οκτωβριου.Η θερμοκρασια ειναι γυρω στους 15C και ψιχαλιζει.Ενα πραγματικα υπεροχο φθινοπωρο.Οι ομπρελες απαραιτητο αξεσουαρ για να βγεις εξω,οι δρομοι βρεγμενοι και τα φωτα των αυτοκινητων προκαλουν ενα ωραιο θεαμα καθως γυαλιζουν.
Ειχαμε ξεχασει πως ειναι το νορμαλ να περναμε απο καλοκαιρι προς το χειμωνα.Ετσι ειναι το πραγματικο φθινοπωρο κι οχι εκεινα τα γαιδουροκαλοκαιρια που εμφανιζονταν τα προηγουμενα χρονια τον Οκτωβριο.
Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι σ ολο το βορειο ημισφαιρειο επικρατει αυτη η ατμοσφαιρα.Οχι φυσικα.Στη Βορεια Ντακοτα πχ των ΗΠΑ επικρατει ζεστη παραταιρη για την εποχη.
Ο παγος στη Αρκτικη εχει αρχισει να σχηματιζεται παλι και συγκεκριμενα την τελευταια εβδομαδα σημειωσε αισθητη ανοδο.Παραμενει ωστοσο σε αρκετα χαμηλοτερα επιπεδα απο τα παλαια χρονια Πχ δεκαετια του 1980 και 1990.

Η προοπτικη ειναι οτι τουλαχιστον μεχρι τα μεσα του μηνα δεν φαινεται να αλλαζει αυτο το σκηνικο της ψυχρας.Θα ανεβει λιγο η θερμοκρασια με το που επανελθει η ηλιοφανεια αλλα σιγουρα παλι θα μαστε σε φθινοπωρινο μοτιβο.
Το προβλημα αυτον τον καιρο ειναι οι ηλιακοι.Που δεν μαζευουν ζεστο νερο και χρειαζεται θερμοσιφωνας για να κανεις μπανιο.Ευτυχως υπαρχει και το γυμναστηριο...χαχασχα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: